ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ ВЧИТЕЛЯ ОСНОВ ЗДОРОВ'Я
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

2022/2023 навчальний рік

 

2021/2022 навчальний рік

До відома працівників, батьків та учнів:
https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/index.html

 

 

Положення

про проведення районного етапу акції

“Молодь за здоровий спосіб життя”

Мета: формування валеологічного світогляду у дітей та молоді, прищеплення навичок здорового способу життя, популяризація оздоровлення за допомогою Природи та українських народних традицій

Умови проведення: у виставці беруть участь діти віком від 10 до 18 років за двома віковими категоріями:

І –від 10 до 14 років,

ІІ – від 15 до 18 років.

На акцію приймаються роботи на оздоровчу тематику:

- реферати (до 20 стор.) подаються у друкованому вигляді (14 шрифт, 1,5 інтервал) та на електронних носіях;

- малюнки (формат А 3) у паспарту;

- поробки та композиції з природного матеріалу;

- фото та фото композиції у паспарту.

Вимоги до матеріалів для участі у виставці:

Для участі у конкурсі –акції необхідно надати:

  • заявку на участь колективу або учня;
  • роботу або реферат;
  • надруковану етикетку розміром 5х9 з інформацією:

прізвище, ім'я, по-батькові автора повністю

вік автора;

назва роботи чи композиції;

дата виконання роботи не раніше 2017 року;

район, назва навчального закладу;

гурток, повністю прізвище, ім'я та по-батькові керівника гуртка

Критерії оцінювання робіт:

  • аргументованість висновків автора реферату;
  • повнота розкриття теми;
  • творча індивідуальність автора;
  • композиційна досконалість;
  • якісне оформлення роботи.

Місце та термін проведення: роботи подаються до 15 листопада 2017 року

до Краснокутського центру дитячої та юнацької творчості.

 

Запитання

до конкурсу – вікторини районного етапу фестивалю-конкурсу

«Молодь обирає здоровя»

Запитання з однією правильною відповіддю:

1.Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 грамах продукту:

а) енергетична цінність (калорійність);

б) харчова (поживна) цінність;

в) поживні речовини;

г) раціональне харчування

2. Будівельним матеріалом для клітин є:

а) вуглеводи;

б) жири;

в) білки;

г) вітаміни і мінеральні речовини

3.Організм людини на ______% складається з води:

а) 75;

б) 55;

в) 35;

г) 15

4. Схильність стати жертвою злочину:

а) віктимність;

б) домінантність;

в) дискримінація;

г) акселерація

5.З якого віку настає кримінальна відповідальність за сексуальні злочини:

а) 14 років;

б) 16 років;

в) 17 років;

г) 18 років

6.Керувати мотоциклом дозволяється після досягнення:

а) 14- річного віку;

б) 16-річного віку;

в) 18 – річного віку;

г) 21 –річного віку

7.Місце на дорозі, де пішоходи можуть зачекати, поки автомобілі проїдуть:

а) багатосмугова дорога;

б) осьова лінія;

в) острівець безпеки;

г) транспортний потік

8.Яким вогнегасником не можна гасити електроприлади під напругою:

а) пінним;

б) порошковим;

в) вуглекислотним

9.Стан психічного і фізичного напруження, що виникає як реакція організму на зміну внутрішнього чи зовнішнього середовища:

а) психологічна рівновага;

б) пригоди;

в) відчуття;

г) стрес

10. Прискорення фізичного розвитку підлітка:

а) анорексія;

б) акселерація;

в) креативність;

г) абстинентний синдром

11. Що означає, що ціле є значно більшим, ніж сума його складових.Якщо ми керуємося принципом……….., наші можливості зростають, ми досягаємо кращих результатів у навчанні, спорті, будь-якій праці:

а) синергія;

б) ризики;

в) дистрес;

г) стигма

Запитання з декількома правильними відповідями:

1. До інфекцій, які передаються статевим шляхом, належать:

а) гонорея;

б) дифтерія;

в) дизентирія;

г) кандидоз;

2.Назвіть хвороби, які є інфекційними:

а) вітряна віспа;

б) гепатит;

в) туберкульоз;

г) цукровий діабет

3. Шляхи передачі ВІЛ:

а) статевий;

б) спільне використання шприців;

в) через укус комара;

г) під час чхання;

д) від ВІЛ-позитивної матері до дитини

4. У яких продуктах міститься вітамін С:

а) печінка;

б) чорна смородина;

в) свинина;

г) шипшина

5.Назвіть продукти, які містять йод:

а) морська капуста;

б) креветки;

в) сметана;

г) абрикоси

6.Назвіть висококалорійні продукти:

а) мед, сухофрукти;

б) рис;

в) яйця;

г)морозиво;

7.Знайдіть правильні твердження.

Вуглеводи. Їх значення для організму:

а)дають відчуття ситості на тривалий час;

б) є найбагатшим джерелом енергії для організму;

в) допомагають швидко втамувати голод і подолати втому;

г) сприяють нормалізації процесів травлення

8. Оберіть навички, що сприяють соціальному благополуччю:

а) навички ефективного спілкування;

б) навички розв»язання конфліктів;

в) аналіз проблем і прийняття рішень;

г) керування стресами

9.Оберіть важкогорючі речовини:

а) цегла;

б) лінолеум;

в) пластикові стелі й панелі;

г) природний газ

10. Що можна зберігати у холодильнику 36 годин:

а) кефір;

б) масло вершкове;

в) ковбасу копчену;

г) сир

1.Встановіть відповідність між принципами раціонального харчування та їх визначеннями:

Різноманітність                                               означає правильне співвідношення груп продуктів

Помірність                                                       вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму

Збалансованість                                               передбачає споживання продуктів усіх основних груп

2. Встановіть відповідність між видами правопорушень та їх характеристиками:

Цивільні проступки                                         протиправні діяння, що порушують внутрішній розпорядок діяльності підприємств, установ і організацій.

Адміністративні проступки                          порушення майнових і пов»язаних з ними особистих немайнових відносин, регульованих нормами цивільного                                                                              трудового та сімейного права

Дисциплінарні проступки                                зазіхання на встановлений порядок державного управління, громадський порядок.

3. Сформулюй формулу здорового способу життя: відновлювати, зберігати, розвивати (+ Зберігати-розвивати-відновлювати)

4. Сформулюй формулу безпечної життєдіяльності: діяти, передбачати, уникати (+ Передбачати – уникати - діяти)

5. Cтворіть модель безпечного дорожнього середовища  (Трикутник безпеки)

 

Есе з 5 речень.

  1. Напиши есе (невелике оповідання) про те, як ти розумієш народну мудрість: «Посієш вчинок – збереш звичку, посієш звичку – збереш характер, посієш характер – збереш долю».

Запитання

для проведення вікторини

щорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу

«Молодь обирає здоров’я»

  1. Які взаємопов’язані складові має поняття «наркотик»?
  2. Який буває стан наркотичного сп’яніння за зовнішніми проявами?
  3. Що є головною причиною пристрасті до наркотиків?
  4. Піднесений, радісний настрій, відчуття задоволення, повного благополуччя?
  5. Хвороба, спричинена вживанням препаратів, віднесених до наркотичних.
  6. Хворобливий і важкий стан, який виникає внаслідок раптового припинення вживання (введення) речовин, що спричиняють наркотичну залежність і характеризуються психічними і неврологічними розладами
  7. Стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб та фізичних вад.
  8. У чому полягає допомога при отруєнні нікотином?
  9. З скількох років в Україні настає кримінальна відповідальність (стосовно осіб, що скоїли злочин, пов’язаний з наркотиками)
  10. Вірус, який розвивається та розмножується в організмі людини і призводить до повної втрати його захисних механізмів та розвитку СНІДу
  11. Глибоке ураження імунної системи та її недостатність, спричинені ВІЛ.
  12. Які основні шляхи передачі ВІЛ?
  13. Обмеження чи позбавлення людини прав через її національність, колір шкіри, стать, релігійні переконання або стан здоров’я.
  14. Типові для людини дії, що стали її потребою.
  15. Сукупність захисних механізмів, що допомагають організмові боротися з різними чужорідними чинниками: бактеріями, вірусами, отрутами тощо.
  16. Організм людини на ……% складається з води.
  17.  Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту.
  18. Які продукти містять йод?
  19. Слова або дії, які провокують чи розпалюють конфлікт?
  20. Один із найдавніших способів харчування, що передбачає повну або часткову відмову від споживання продуктів тваринного походження.
  21. Найвідоміший вуглевод, який з’явився в Європі завдяки воїнам Олександра Македонського. Вони виявили, що в Індії є рослина, яка без бджіл дає мед. У Китаї його назвали кам’яним медом, а в Єгипті – індійською сіллю.
  22. Сильні порушення обміну речовин, спричинені тривалою відсутність в їжі вітамінів.
  23. Органічні сполуки, які складаються з амінокислот і є важливими компонентами їжі, основний будівельний матеріал для організму
  24. Хімічні речовини, які додають до харчових продуктів для поліпшення їхнього смаку, підвищення поживної цінності або запобігання псуванню продукту при зберіганні.
  25. Що ми відносимо до хвороб цивілізації?
  26. Ситуації, в яких небезпека загрожує окремій людині або групі людей.
  27. Все в людській діяльності, що сприяє формуванню, збереженню, зміцненню і відновленню  здоров’я та забезпечує людині успішний життєвий шлях.
  28. Явища, процеси, об’єкти, властивості, здатні за певних умов завдавати шкоди здоров’ю чи життю людини.
  29. Стан організму, який порушує повноцінне функціонування організму.
  30. Недостатня рухова активність

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz